Svenske Husvagn & Camping/ F-camping
http://www.husvagnochcamping.se/


F-camping står för fristående camping.

Det betyder att campingplatsen inte är knuten till någon organisation, exempelvis SCR (Sveriges Camping- & Stugföretagares Riksorganisation).
 
Varje år samlar Husvagn & Camping in uppgifter om alla F-campingar i Sverige och ger ut dessa uppgifter i en katalog, F-campingkatalogen.
Alla F-campingar finns också på Husvagn & Campings webbplats. Se rubriken till vänster.F-camping katalog med stel- og rastepladser
Husvagn & Campings F-Campingkatalogen
 

Her:Campingkatalogen 2015 I Sverige finder du en masse Ställpladser gennem det svenske f-campingar, se her:

F-Camping = FC 
Ställpladser = SP 
rastepladser = RP 


Mange Kommuner har allerede oprettet ställplatser og flere kommer til.Vägverket har ansvaret for de mange fine rastepladserne, som du også finder vej til, i kataloget.
OBS! prisen er i svenske kr. + portoVelkommen til Sverige !
 


Stelpladser – nemt og bekvemt.

 

Let tilgængeligt. God plads for campingkøretøjer. Ingen besværlige indtjekningsrutiner.

På en del pladser findes en vis service, bl.a. mod afgift – afhængig af hvad slags service det er.

 Sådan skal en god stelplads være indrettet.

 


 

    

Råbet skal gjalde – Stelplads er for alle!

 

Ordet Stelplads kommer naturligvis - som alle ved – fra det tyske navn stellplatz.

Hos os er begrebet forsvensket til ställplats.  (På dansk: Stelplads)

 

Formålet med en sådan plads er, at den skal gøre det muligt med en jævn og simpel overnatning, på rejsen.

Pladserne indrettes ofte af kommunerne, og reglerne for dem kan så omfattes af lokale bestemmelser. Det kan bl.a. være næringsdrivende i kommunerne som står bag stelpladserne, f.eks. benzinstationer.

 

Forskellen mellem stelplads og almindelig parkering er, at stelpladsen har en form for service. Det kan være fra det enkleste enkle, som kun drikkevand eller toiletter, og til mere udbygget service med varierende afgifter(priser).

 

Ordet stelplads er ikke optaget i vejvæsnets ”regel-fortegnelse”, og derfor findes der ingen officielle skilte med ordet stelplads. Derimod kan vi indimellem finde skilte med en autocamper-silhuet på. Det tolker mange, som om der kun er tilladt for autocampere, og ikke for campingvogne. Sådan er det ikke!

Skulle man tolke alle skilte på den måde, skulle campingpladssymbolet tolkes sådan, at man på campingpladsen kun kan få lov at overnatte i telt!

 

Stelpladser er, i tanke og handling til for de folk som vil overnatte, eller holde lidt stille med sit ”fritidskøretøj”, uanset om det er en autocamper, campingvognsekvipage (camper) eller andet.

 

De kommunale bestemmelser råder dog, og har kommunen i en eller anden anledning besluttet at man ikke må opholde sig på pladsen med nogen af de slags køretøjer, som er nævnt her over, så må man rette sig efter det, fordi den kommunale bestemmelse lokalt ”overtrumfer” de almindelige trafikregler. Det er dog ualmindeligt, og hvis man spørger sig for, om hvad regler der gælder, så går det fint.

 

Rastepladser er vejværkets ansvar, og vilkårene for hvordan de pladser skal være ordnet styres af strikse regler. Grundlæggende gælder dog, at de skal være tilgængelige for alle trafikanter og ingen forbyder nogen at overnatte, uanset om det er i campingvogn, (camper) eller autocamper på rastepladser.

Derimod er det ikke altid hensigtsmæssigt, men det er en anden historie.

 

Campingkatalogen 2009

 

 

Denne tekst er frit oversat fra svensk af: Anette Tracz. Knudsen

I Campingkatalogen 2009, udgivet af Husvagn&Camping, skrives der:Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.01 | 19:47

Hej Kitt, tak for din besked. Husker navnet, ikke personligt. Jeg er meget interesseret både i billeder og fortællinger. mail: tracz@live.dk mvh Anette

...
14.01 | 16:25

hej Lonnie.Jeg har også kendt din far ,da jeg kom i familien et par år,hvor jeg blev forlovet med din onkel Poul .Hilsen Jytte

...
10.01 | 13:35

Hej
Min morfar må have arbejdet på Ravnild. Han hed Gunnar Steen. Vi har flere fade/keramikting. Kan sende billeder, hvis du er interesseret. Venlig hilsen Kitt

...
15.10 | 01:54

Hej
Jeg har et kæmpe fad i rød/hvid/grå glasur. Vanvittigt flot. Har aldrig set lign. på nettet. vil gerne sende dig foto, hvis det stadig er aktuelt. mvh E

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE