Stellplatz og campingvogne

Gratis offentlig asfalteret parkeringsplads, og nabo til græsbelagt Stellplatz i Enkirch, Mosel. Tyskland. Den mørke bil forest og den foreste autocamper høre sammen! Det er der den vrede tyske dame høre til.

Hvor er forskellen ?

Hvad er forskellen
på en Autocamper (AC)
med en bil på krogen,

- og en bil med en
campingvogn (CV) på krogen?

 

Vi vil gerne fortælle om en oplevelse
vi havde, i april 2008, i Tyskland.Enkrich, ved Mosel.

På vej hjem, fra en rundtur i Spanien, Portugal og Frankrig, køre vi nord på, langs med Mosel floden.

Vi skal finde et sted til eftermiddagskaffen, gerne med udsigt til de store flotte flodpramme.

I Enkirch ser vi et skilt med parkering, drejer ind og finder en masse Autocampere på P-pladsen, men vi finder et ledigt hjørne, og sætter vand på til kaffe.

Erik (min mand) skal lige strække ryg og ben, så han går en tur ned til floden. På vejen ser han et skilt, som fortæller at her er en Stellplatz, og at det koster 6 € og 1,50 € for el/ pr. døgn. Man kan betale til pladsmanden eller henvende sig på turistkontoret. Mens vi drikker kaffen overvejer vi, om vi ikke skal finde ud af, om vi også må være der med campingvogn.

Jeg går direkte over på turistkontoret, - og så har vi balladen!Turist InformationDamen på turistkontoret er sød og venlig,
og siger at vi bare kan betale til pladsmanden,
og spørger samtidig om vi er i “Wohnmobil.

- Jeg er jo et ærligt menneske, så svaret er nej, vi er i Wohnwargen.

- UHA nej, det går ikke, så må vi ikke holde der!

Jeg vil selvfølgelig gerne vide hvorfor vi ikke må holde der. Efter meget snak frem og tilbage, med mere eller mindre fornuftige grunde, nåede vi frem til, at det er et politisk spørgsmål. Damen mente, at det var besluttet på Regeringsplan, at der ikke må være campingvogne på stellplatz’er.

 

En frisk 50 åring dame, med gangstave, kommer ind i kontoret, hun er lokal og blander sig i snakken. Det viser sig, at det er de omkringliggende campingpladsejere, langs med floden, som ringer til “flod-politiet” når de opdager, at der er en CV på en Stellplatz. Årsagen er, ifølge de to damer: Miljø hensyn!

JO, for politikerne mener at:

En CV sviner mere end en AC!

En CV har brug for flere faciliteter end AC’er!

En CV er nogen som holder stille på en plads, mens AC’er kører.

Erik og jeg stiller ingen krav, ønsker kun at vi må holde med 6 hjul på græsset, med udsigt til floden, indtil i morgen tidlig. Vi vil også gerne betale det samme for det som AC‘erne gør.

Damerne finder så ud af, at vi da gerne må holde på parkeringspladsen, og det endda helt gratis.

Jamen, - nu er jeg altså forvirret! Vi må ikke betale for at holde på græsset, - men vi må gerne holde gratis på asfalten? - Svaret er JA.


Turistdamen siger: ”Jeg ringer lige til min mand og spørger om det er ok. Ja han er altså politimand her i byen”, siger hun så. Jeg prøver at joke lidt, ved at siger: ”Skal vi så ikke vente med at spørge ham til i morgen tidlig?”

Vi griner, snakker og fortæller lidt camping historier.

Damen med gangstavene fortæller, at der for et stykke tid siden var en historie i avisen.

“En familie i en autocamper, hvor børnene sover i et lille telt ved siden af AC. Familien blev vækket kl. 6 om morgenen, af “flod-politiet” og bedt om omgående at pakke teltet sammen.”

Det var kun tilladt med Autocampere på pladsen, og ikke nogen telte.

Der var bred enighed i turistkontoret om, at det var simpelthen for groft!

Nå men, mens vi står og snakker, så kommer politi-(ægte)manden ind i kontoret. Hun havde endnu ikke nået at ringe til ham.

Problemet bliver forelagt politiet, - og svaret er: JA ! Vi må holde én nat på alle Offentlige P-pladser i Tyskland, det siger tysk lovgivning. Og her i byen er det GRATIS. Velkommen til Enkirsh!Lovlig eller ulovlig?

Jeg går glad og opløftet tilbage til Erik, bil og CV, for at fortælle historien.

Men først siger jeg, at vi må heller lige flytte os hen i rækken af parkerede AC’er, på p-pladsen, for vi holder vist på en vendeplads til skolebussen. Erik er lidt modvillig, for så kan vi jo ikke SE floden. Men han gør som jeg siger, og så må han få forklaringen senere.

Vi finder ud af, at vi fylder lidt meget i længden, i forhold til de andre, så vi kobler CV af, drejer den rundt, og så har vi også udsigt, fint nok.

En AC med en stor trailer, holder også lidt inde på græsset, så det går nok.

Og så skal Erik ha’ hele historien. Inden jeg er færdig med rapporten, så kommer pladsmanden for at kræve penge op. Vi forklare ham,at vi sandelig ikke MÅ betale, for vi holder ude på P-pladsen og ikke inde på det “forbudte område”.Manden bliver helt hysterisk og render rundt og råber til de andre, at vi nægter at betale. Så blev jeg gal. Det er jo løgn! Den fredelige parkeringsplads forvandles på et øjeblik til en kampplads, med vilde diskussioner og lynchstemning.

Pladsmanden løb rundt for at udråbe løgnen, og jeg forsøgte at forklare naboerne sagen, - set fra vores side.

Vi spørger så pladsmanden: Hvor præcist er P-pladsen og hvor der er Stellplatzen? Så bliver pladsmanden rigtig gal.

Det viste sig, at han gennem flere år har opkrævet penge af alle, både på Stellplatz, altså græs arealet, og på alle 3-4 P-pladsområder, der ligger mellem byen og floden. Nu kom vi der, og ødelagde hans forretning, bare fordi vi ikke ville betale de 6 €.Vi mente, at hvis vi skulle betale, så ville vi også holde inde på selve Stellplatzen. - Det har vi jo Politimandens ord for, at det må vi ikke, det er ulovligt. Han kan ikke opkræve afgift, for en ULOVLIG PARKERING!

På Parkeringspladsen, altså den asfalterede plads, er der en tysk dame som bliver meget vred. Hun bor i en stor AC og har også en ekstra bil med. AC’en og bilen holdt på P-pladsen, hvor de åbenbart boede mere eller mindre fast i flere uger, kom her hvert år.

Damen mener og siger: At vi bare skulle betale de skide 6 €, og at vi faktisk slet ikke er velkomne på en Stellplatz.

Vi siger nej, vi nemlig ikke betale. Hun bliver meget gal, for vi skal ikke være der, når vi ikke ville betale. Der skal ikke gøres forskel. Vi mener jo netop, - at der bliver gjort forskel på folk.

- Nå, men så skal hun nok gå over til Frau……., på turistkontoret og få tingene sat på plads.

En mand i AC ved siden af os siger, at der i bogen for Stellplatz’er står: At denne plads også er for CV’er, så han forstår heller ikke problemet, hvorfor betalte vi ikke bare.

Principielt er det helt forkert at, AC’erne holder ude på P-pladserne, de skal jo netop ind på Stellplatzen. Parkeringspladserne er beregnet på PARKERING, altså alle andre som har et parkeringsbehov, også for campingekvipager, som ikke må holde inde på det kæmpe store næsten tomme græsareal, ud mod floden.

Da den værste panik har lagt sig, og pladsmanden gik rundt nede ved floden, spiste vi vores aftensmad, vasker op og sidder og nyder aftensolen. Den vrede genbodame er endnu ikke kommet tilbage, så hun får altså ikke så let medhold, som hun regner med.

Snakken går og folk skævede over mod os. Jeg er faktisk ikke helt tryk ved det. Vi er pludselig blevet “Den grimme ælling”, som næsten alle hakkede efter.Aftentur i byen

Vi går en dejlig aftentur op i den smukke gamle by, med smalle, stejle gader og meget flotte gamle huse, med bindingsværk og udsmykninger. Folk vi møder hilser venligt, og der er mange fine små forretninger, som vi gerne vil besøge i morgen. Som altid, spotter vi lige hvor den bedste bager ligger. Vi tager også nogle gode billeder.

Da vi komme tilbage til pladsen, kikker vi en ekstra gang på pladserne, skiltene og fordelingen af campere. Pladsmanden går stadig rundt og kræver penge op, og sladre.

Vores optælling viser at: Der holder 12 Autocampere, og os med CV, på den offentlige P-plads. På den rigtige Stellplatz er der 11 Autocampere.

Altså, cirka de halve på hver plads, men alle bliver krævet op, alle betaler 6 € pr. nat. Der opkræves altså ulovlig afgift, på de gratis offentlige parkeringsarealer!

Vi regner lidt på det, og det er faktisk en rigtig god forretning. Vi gad godt vide, hvordan pladsmanden mon aflønnes? Der er plads til 200 AC’er på Stellplatzen, og der er sikkert fyldt om sommeren, vi skriver kun d. 22. April i dag.

Vi ser ikke mere til den hidsige tyske dame, som var over på turistkontoret, hun fik altså ikke medhold, for havde hun fået ret, så er vi sikker på at hun nok skulle komme igen. En rolig nat.


Min mening! 

Spørgsmålet om Campingvogne på AC-pladserne er et konfliktfyldt emne.

I Tyskland har myndighederne for længst indset, at autocampere er en kendsgerning, de er kommet for at blive. De har også indset, at de ikke kan tvinge dem ind på campingpladserne, hvor der mange steder heller ikke er plads, eller hvor der er problemer med autocampernes (ofte) høje vægt, så de køre fast når der er blødt. De ødelægger græsset.

Antallet af autocampere er steget meget, endda på kort tid. Myndighederne har indset, at de ikke er istand til at "styre" adfærden for overnatninger med AC.
Et forsøg med at "rette adfærden lidt til" og begrænse evt. svineri i naturen, er "Stellptatzer" blevet en brugbar løsning.

Der er i Tyskland lavet et effektivt lobbyarbejde, så "man" nu har et stort udbud af fine, billige og nogle steder gratis pladser, kun for autocampere.

I Tyskland er der en stor og grundfæstet ”fastligger kultur”, så opfattelsen af at campingvogne ligger fast og autocampere køre, er forståelig, - men billedet passe ikke med virkeligheden. Forskellen er ikke hvilket køretøj man har, men HVORDAN man bruger dem.
Især i Sydeuropa ligger mange Autocamperne FAST!

På vores lange tur, har vi set ufattelig mange, ofte meget store AC’er, som ligger på en plads, f.eks. i et halvt år, for så at lflytte til en anden destination, det næste halve år.

Vi har aldrig, i vores mere end 40 årlige campingliv, ligget mere end 4-7 dage på ét sted, og det længste ophold var da jeg skulle til Sjælland for at blive opereret. Sygehuset kunne ikke stille en seng til rådighed for min mand. Så vi tog CV’en med, som base. Normalt flytter vi os hver eller hver anden dag, når vi bruger campingvognen. 

Vi laver ikke noget svineri, selv om vi har en campingvogn, tvært imod. Vi har jo både wc, spildevands sæk og skraldespand med i campingvognen.

Vi fattige, som må ”nøjes” med en campingvogn, skal tvinges ind på dyre og triste campingpladser, mens de velhavende, i deres store Autocampere med en bil på slæb, kan køre ind og holde på den fineste, funderede plads, med god udsigt i første paket, og til en pris der nærmest er symbolsk.
- Alt sammen fordi det er lykkes autocamper folket, at bilde politikerne ind, - at AC+CV har helt forskelligt udstyr, og helt forskellig adfærd.

DET ER EN LODRET LØGN!

- Og de ved det godt! Alligevel fortsætter løgnen. Den bliver gentaget igen og igen.

- Også af vores egne camping organisationer.

Hvorfor er der ingen der kan se det ?
Det drejer sig IKKE om hvilket materiel man rejser med, men alene hvilken form man ønsker at bruge det på.
Mig bekendt findes der ikke et forbud imod, at en autocamper med bil (stor eller lille) må køre ind på en campingplads.

Hvorfor kan folk med en campingvogn (stor eller lille) så ikke holde en enkelt nat, eller to, på en Stellplatz, hvis det er den form de ønsker ?

Hvem har svaret?


Forskellen mellem AC og CV er opstået fordi mange RIGE, har købt en Autocamper, som alternativ til Hotel ophold, og de kan ikke forestille sig:

- at de skal ind på en campingplads, sammen med simple mennesker, der går rundt i " grimme campinghabitter”.

- At de skal bruge de samme sanitære faciliteter, som alle andre.

- At de skal være en del af den kultur, som det stereotype billede viser, af ”Camping og campister”.

De føler sig bedre end os andre.

De vil selv bestemme formen. Mener, at de har ret til det.

De har magt, og de har penge til at gennemtrumfe en særordning, men kun for folk som dem selv, dem med AC. 

Så  skal vi andre ”fattigrøvene”, - os med en campingvogn, ikke komme og mænge os, - eller tro at vi er lige så gode som dem.
 
Vi afvises, - men med falske og løgnagtige argumenter!

Måske er der lavet en ”stude-handel” med ejerne af campingplads ejerne, så disse stadig sikres en god indtægt, selv om mange ikke ønsker at købe deres produkt.

Forskelsbehandling, - endda med social slagside!

Nogle argumenter går på, at AC folk bruger en masse penge på restauranter, og i butikker i byerne, mens CV folk har det hele med hjemme fra.

- Den påstand holder heller ikke. - men det er da klart, at hvis man først skal ligge 20-30€ for en overnatning, så går man måske ikke så ofte ud at spiser, som hvis det kun kostede 6€, som  på Stellplatzen her i Enkirch.

Skal vi bare finde os i fortsat forskelsbehandling ?

Forskelsbehandling!


Næste morgen
Næste morgen kommer der en varebil, og sælger frisk morgenbrød. Folk kommer i badekåbe og tøfler, ud fra AC’erne og køber morgenbrød. Jeg handler også, men er fuldt påklædt, i mit almindelig tøj.

Vi går ikke, som ellers planlagt, op i byen for at handle. Stemningen på pladsen er giftig og fjendtlig!

Da vi er færdig, men morgen aktiviteterne, og er køreklar forlader vi Enkirch.
Vi triller videre langs med Mosel.

Det er dejligt, at vi nu ligger en heftig oplevelse bag os.

Floden og byerne langs Mosel er smukke, med de store flodpramme, vinmarkerne og bindingsværk, - men lidt af fortryllelse er desværre væk!Link til Enkirch, med flere. :

Wohnmobil-Stellplätze an der Mosel

http://www.mosel-reisefuehrer.de/Touristik/Mosel-Wohnmobilplaetze.html#Anchor-17304

Enkirch,

nach oben
Am Moselufer gibt es einen Stellplatz für ca. 200 Wohnmobile.

Stellplatzgebühr: 6,- EUR (inkl. Ver- und Entsorgung)
Dusche, Waschmaschine, Trockner: gegen Gebühr
Strom: 1,50 EUR pro Tag

 

Med venlig hilsen

Erik og Anette, Danmark

 

Hvad er forskellen
på en Autocamper (AC)
med en bil på krogen,

- og en bil med en
campingvogn (CV) på krogen?Rigtigt svar:    PRISEN ! og VÆGTEN!

Mange Autocampere er så tunge, at de giver problemer på campingpladserne, de køre fast og ødelægger græsset.

- Men det begrunder jo ikke, at campingvogne skal tvinges ind på dyre campingpladserne, bare fordi autocamperne ikke kommer der, og istedet holder på de langt billigere Stellplatzer!Luft foto, Google Maps, søgt på: Enkirch,tyskland.

De lyse områder, nederst til højre, er den alminde P-plads. ALT det grønne er Stellplatz, KUN for Autocampere, til 6 € pr. nat / døgn!!!!

Nyttige link fra andre sider, vedr.
ALTERNATIVE overnatningspladser.


http://home19.inet.tele.dk/fjconsult/Home-filer/Indhold-filer/Rejsebureau-filer/Tyskland-filer/Tyskland.htmI omvendt rækkefølge

Se fotoalbum, som passer med ovenstående tekst:

http://dk.fotoalbum.eu/tracz/a153476
Autocampere har ikke brug for hoppepuder

LÆS ARTIKEL FRA KØR GODT, D. 11. OKT. 2008 Fyens Stiftstidende

Autocampere har ikke brug for hoppepuder

11. oktober 2008 04:00
http://www.fyens.dk/article/1092347:Bil--baad--camping--Autocampere-har-ikke-brug-for-hoppepuderKLIP FRA ARTIKLEN......En ufin hetz

- Campingrådet har iværksat en meget ufin hetz mod alle små pladser, som har stillet et stykke jord til rådighed for autocampere enten gratis eller mod en lille betaling. I den forløbne sommer mødte de op på Rømø kl. 2 om natten sammen med politi og folk fra kommunen. Alle autocampere blev smidt ud, og lodsejeren fik en kæmpebøde. Kaløvig bådelaugs plads ved Århus blev lukket på samme måde, siger næstformanden og fortæller, at Campingrådet møder op med skattevæsen, politi og kommunale myndigheder for at kontrollere, at pladserne er momsregistrerede.

- De henholder sig til, at pladserne skal være godkendte og overholde campingreglementet, der kræver, at alle campingpladser herhjemme skal være på minimum 100 pladser og af en vis størrelse og med bestemte sanitære faciliteter. Det er sådan set ikke nogle krav, vi mener er forkerte - de er bare forkerte for en holdeplads, som kun bruges af autocampere, for det er slet ikke campingpladser i traditionel forstand, mener Lars-Ole Hansen, der håber på snart at få nogle ansvarlige politikere i tale.

- Politikerne vil hurtigt se, at det i virkeligheden handler om, at Campingrådet kun er interesserede i at tvinge alle autocampere ind på campingpladser, hvor man skal betale op til 400 kroner i døgnet for at være, fordi pladserne skal have dækket deres udgifter til en lang række tilbud, som vi slet ikke er interesserede i eller bruger, siger han.

Læs hele artiklen, linket her over.

Debat på DCU "mellem campister":


Campingrådets rolle ???
http://www.dcu.dk/campisterimellem/showPost.asp?forumPostGuid=401406&submenuid=0&menuid=4726&AreaGuid=2285

Velkommen til vores hjemmeside

Følgende tekst er hentet fra:
http://dk-autocam.dk/Overnatning/
Derfor har Dk-AutoCam.dk
udarbejde følgende meddelelse


Der er en del misforståelser omkring parkering og overnatning i Autocampere.

Det er uvidenhed eller misforståelse af loven, når pressen og camping plads ejere gang på gang postulerer at,
Autocampister ikke må overnatte i eller parkere på offentlige P pladser.

VEJLOVENS § 102, stk.1. nr.1. beskriver tydeligt hvad man må med en lovlig Indregistreret stor personvogn, indrettet til beboelse. 

Det er i §18. i lov om offentlige veje fastsat at der ved motorveje og hovedlandeveje SKAL etableres sideanlæg / rastepladser af trafiksikkerhedsmæssige årsager således at trafikanterne kan søge ind på disse, når trætheden melder sig og et hvil er nødvendigt for fortsat sikker kørsel . I lighed med lastbilschauffører, SKAL de øvrige trafikanter have mulighed for at gøre ophold på disse pladser. 

Ligeledes har PRIVATVEJLOVGIVNINGENS § 49,stk.1.nr.1. enslydende bestemmelser som vejlovens §102.

De omtalte bestemmelser forbyder ikke ,at vejarealerne benyttes til parkering, af registrerede køretøjer, selvom parkeringen har nogen varighed ,og forbyder heller ikke , at et parkeret køretøj benyttes til en længere hvilepause , herunder overnatning.

Skiltet medteksten CAMPING FORBUDT opsættes for at understrege, at rastepladsen ikke kan benyttes til campingophold, men alene til ophold i overensstemmelse med rastepladsens formål. Skiltet CAMPING FORBUDT retter sig mod aktiviteten og ikke, hvilket transportmiddel der anvendes 

Altså der findes IKKE i færdselsloven eller vejlovgivningen generelle regler om forbud mod overnatning i et parkeret, registreret køretøj.

I henhold til Færdselslovens § 92 kan politiet med kommunens samtykke indføre parkeringsrestriktioner, afmærkninger det pågældende sted , fastsættes i medfør af lovens § 95. stk.1.

Jeg henstiller til, at de journalister og redaktører der har været fejlinformeret, snarest muligt får dette rettet , så der kan blive lukket for denne debat. 

Med venlig hilsen
Dk-AutoCam.dk

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Erik | Svar 26.03.2010 16.19

Vi har hørt forskellige steder vi har være på stellplatzer at grunden til at der ikke må overnatte campingvogne er for at undgå sigøjnere med deres CV.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.01 | 19:47

Hej Kitt, tak for din besked. Husker navnet, ikke personligt. Jeg er meget interesseret både i billeder og fortællinger. mail: tracz@live.dk mvh Anette

...
14.01 | 16:25

hej Lonnie.Jeg har også kendt din far ,da jeg kom i familien et par år,hvor jeg blev forlovet med din onkel Poul .Hilsen Jytte

...
10.01 | 13:35

Hej
Min morfar må have arbejdet på Ravnild. Han hed Gunnar Steen. Vi har flere fade/keramikting. Kan sende billeder, hvis du er interesseret. Venlig hilsen Kitt

...
15.10 | 01:54

Hej
Jeg har et kæmpe fad i rød/hvid/grå glasur. Vanvittigt flot. Har aldrig set lign. på nettet. vil gerne sende dig foto, hvis det stadig er aktuelt. mvh E

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE