Opskrifter
SOLJANKA, EN RUSSISK FISKESUPPE.
4 personer



Kan også laves med kalve- eller oksekød,

pølse eller en rest andet kød.

Du kan også bruge anden  og billigere fisk.

Laks på dåse kan evt. bruges, til små portioner)

 

Til 4 pers. skal du bruge:

 

½ kg. Laks (gerne nakkestykket)

1 porre

¼ selleri

2 gulerødder

2 spsk. smør/ olie

1 fed hvidløg

2-3 spsk. koncentreret tomatpuré

1 l  vand/ fiske bouillon /kød bouillon

       (evt. fra terning)

1 laurbærblad

1 kvist frisk timian (eller ½-1 tørret)

4 syltede drueagurker

2 spsk. Kapers

vasker økologisk citronskal

1 bundt persille (eller 2-4 spsk. frossen)

250 g . god græsk yoghurt/creme fraîche

 

Tilbehør: Lunt landbrød, sorte oliven u. sten

 


 

Du kan bruge frisk fisk/kød, skal det koges mørt.

Det deles i ca. 1½ cm.
Stykker, gemmes til senere.

 

Grøntsager rengøres.

Porren skæres i tynde ringe.

Gulerødder og selleri skæres i smalle stave, 2 cm  lange.

 

Varm smør/olie i en gryde, kom grøntsagerne i,

og lad det snurre et par minutter, til det har taget lidt farve.

Pil og knus hvidløgs fedet, kom det i gryden sammen med

Tomatpuré, laurbærblad og timian. 

Kom vand/suppe/bouillon på.

(Kom evt. lakseskroget i)
Kog langsomt under låg i 15 min.

 

Tag (lakseskrog) laurbærblad og timian op.

Skær de syltede drueagurker i smalle stave,

kom dem i gryden sammen med delte kapers,

lidt tyndt snittet citronskal og laksekødet/ (oksekød)
Lad det småkoge i 5 min. Svag varme og under låg.


Skyl og hak persillen, byd oliven og græsk yoghurt/

creme fraîche og landbrød til.


En god øl er velegnet!

 

 

 VELBEKOMME

Pandekager
4 personer

250 g mel

½ tsk salt

3 spsk sukker

1 tsk kardemomme

1 tsk vanillie

4½-5 dl mælk

3-4 æg

3 spsk olie

 

(Variation: ½-1 dl. Øl / mørk hvidtøl / Kærnemælk, kan erstatte tilsvarende mængde Mælk.)


Mel, salt, sukker og krydderier blandes, i en stor skål.

 

Mælk og æg piskes godt sammen, og bandes over i mel blandingen til en fed jævning. Olien kommes i og dejen hviler i 30-40 min. (lidt længere i køleskabet)

 

Kom lidt olie på en lille stegepande, til den første pandekage. Steg den første ved lidt lavere varme, i lidt længere til.  

Når dejen er stiv og mat, kan du vende pandekagen og stege den færdig på den anden side. Stable i fad og hold dem varme.

 

Hvis du levner, er de nemme at lune på panden næste dag.

 

Spises med frugtkompot, sirup, syltetøj, eller alm. Sukker.


VELBEKOMME

Kogebog m.m. fra Post Danmark
personer

”LETTERE” LIVRETTER

CHAUFFØRERNES KOGEBOG 2007

77 sider  Kogebog m.m til fri download  


Klassiske retter, og mad på under 30 minutter
personer
 Kik her i Familie Journal

Af og til skal det bare gå hurtigt med at få mad på bordet. Men derfor behøver du ikke lade dig nøje med færdigkøbte retter. Vi har samlet en række gode og sunde middagsretter, som du kan lave på en halv time - eller endnu hurtigere.

Mad på under 30 minutter
http://www.familiejournal.dk/Mad/Hovedret/LINK%20Hovedretter%20under%2030%20min.aspx

25 gode klassiske retter

http://www.familiejournal.dk/Mad/Hovedret/xx%2009%20Klassisk%20mad.aspx


OBS: Flere tip på siden

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.11 | 00:33

https://www.facebook.com/Sdr-H%C3%B8jrup-og-Pederstrup-sogn-167984220243733/

...
13.11 | 00:32

Hej Trine. Jeg ved at der er nogen der løber i Sdr. Højrup, Spørg nærmere hos Birthe Pedersen, Sdr. Højrup-Pederstrup Borgerforening 65 99 16 09.

...
12.11 | 23:40

Hej Anette og Erik, jeg har fundet frem til jeres hjemmeside gennem min søgen efter fakta om landsbyen, Pederstrup.
Er der løbeklub eller andre sammenhold.

...
16.08 | 01:15

Jeg er imponeret! vi er førstegangs campister og denne liste giver et godt indblik i hvad der kan være brug for. Tak fordi i deler ud af jeres erfaringer.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE